Заек в тиква
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Заек в тиква](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_410e3db42772bafed759975d3c0bbb13.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
3 часа
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
5
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките. В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме леко зеленчуците. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата. И така, изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето. Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна. А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието, придружено с чаша бяло ароматно вино. Да ви е вкусно и добър апетит!
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп