Заек в гювеч „Светли”
Приготвяне
3 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измиваме добре заека и режем на порции. Изпържваме го в малко олио до зачервяване в тигана и изваждаме в чиния. Всички зеленчуци (сурови) режем на парчета и поставяме в отделни чинии. В глинения съд (гювеча) слагаме на дъното олио, започваме да редим заешко - на дъното, ред картофи, ред моркови, ред лук, ред гъби, ред пиперки (и двата цвята) и чесъна (нарязан на две). Ръсим половината от подправките. Продължаваме така догоре и наливаме виното и водата. Затваряме капака и правим тесто около него да запечатаме добре. Печем го 3 часа на 180 градуса. Става страхотен на вкус.
Опитайте, няма да съжалявате! Приятен апетит!
Още по темата
Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките. В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп