Задушено по фламандски
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязват се средно ситно целината, празът, лукът, морковите и ряпата. Зелето се нарязва на тънки резени, а картофите на големи парчета. Лукът се запържва в малко масло в голям дълбок тиган. Добавя се месото и се долива вода, така че да го покрие. Овкусява се със сол и чер пипер, добавят се магданозът и дафиновите листа и се слага да заври. Оставя се да ври около 30 мин., като се отпенва ако е необходимо. Добавят се и останалите зеленчуци без картофите и се оставя да ври на бавен огън около 90 мин. След това се добавят картофите и се оставя още 45 мин. Ако е необходимо се овкусява допълнително. Сервира се горещо в дълбоки купи.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп