Задушени картофи с грах и сметана

Бързо, икономично и апетитно предложение


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 200 С. Пригответе хартия за печене. Пилешкият бульон се разбърква със сметаната. В купа се смесват почистените картофи, грахта, нарязаният зелен лук и накъсаните листа мента. Върху всеки лист хартия в средата се поставя част от картофената смес и се полива от сметановата смес. Краищата на всеки лист се събират и се запечатват, след което се обръщат, като се внимава да не изтече сметановата смес. Подреждат се в огнеупорна тава и се пекат 45 минути или докато картофите омекнат.
Още по темата

Картофите се обелват, измиват и нарязват. Празът се нарязва на дребно и заедно с картофите се слага да ври на тих огън в подсолена вода. Водата трябва да покрие...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп