Задушени зеленчуци по ирландски

Задушени зеленчуци по ирландски Лакомник
Задушени зеленчуци по ирландски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. зехтин

2 глави лук

1 с. л. брашно

1 морков, нарязан на едри кубчета

4 хапки соево месо

1 скилидка чесън, пасирана

1 ч.л. прясна мащерка, нарязана на ситно

1 чаша бира

1 кубче зеленчуков бульон

250 г тиква,  нарязана на едро

1/3 чаша обелени соеви ядки

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте в тиган зехтина на умерена температура. Прибавете почистените и нарязани на едро лук и моркови и ги гответе за около 5 минути. Прибавете брашното и продължете гответе при непрекъснато бъркане за още 2 минути. Добавете след това соевите хапки, пасирания чесън, мащерката и оставете за още 2 минути на котлона. Залейте с бирата и оставете сместа да заври, като бъркате ястието, за да не загори. Прибавете бульона и тиквата и оставете да се задушават под капак за около 20 минути. След това добавете соевите ядки и оставете за още 10 минути. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте.

 

*Ако се сервира като основно ястие, добавете картофено пюре за гарнитура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц