Забулени яйца и галушки с чеснов сос
Приготвяне
1 час
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Замесваме си меко тесто за галушките. Предварително оставяме вода да заври. След като сме си омесили тестото, започваме да късаме малки парченца с пръсти и да пускаме във врящата вода. Отделно счупваме 2-3 яйца във врящата вода. След като тестото е сварено и яйцата са се забулили, отцеждаме с решетъчна лъжица и слагаме в глинено гювече. Правим си смес от киселото мляко и счукания чесън и заливаме галушките и яйцата. В тиган запържваме олио с 1 с.л. червен пипер и изливаме върху гювечето с галушките и чесновия сос. Накрая поръсваме с чубрица.
Да ви е сладко! Това е любимо и много вкусно ястие на моите внуци, които много често ме карат да го приготвям. Надявам се да хареса и на вас!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп