Желиран телешки джолан със свински крачета



Приготвяне
90 минути
Порции

5

Начин на приготвянe
Разрежете свинските крачета на части. Сварете ги заедно с месото, зеленчуците, дафиновия лист, пипера, керевиза, чесъна за 2 часа на бавен огън. Оберете образувалата се от месото нечиста пяна. Посолете със сол и магданоз, добавете оцета. Прецедете супата. Махнете крачетата, както и морковите, лука и подправките. Нарежете месото и морковите на парчета. Сложете филийките от моркови на дъното на тавичка и върху него сложете месото. Сложете магданоза и полейте с бульона. Изстудете за повече от 4 часа. Отстранете образуваната мазнина. Сервирайте с резени лимон и магданоз.
* Ястието се нарича „Холодец” и е традиционно за руската трапеза, когато се канят гости.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп