Загрейте в тиган половината от олиото и изсипете ситно нарязания лук, чесън и люта чушка (по-желание) и запържете до омекване. Добавете изчистения и нарязан на тънки ивици сладък червен пипер и продължете да задушавате до омекване. След това сложете обелените и нарязани домати, дафиновия лист, кориандъра и добавете бульона. Задушавайте 2-3 мин. Махнете от огъня и добавете сметаната и сол на вкус. Сложете от получената смес в средата на всяка тортила, сгънете ги на две и огънете краищата така че плънката да се закрие. Закрепете краищата с клечки за зъби.
В тиган загрейте останалото олио и изпържете енчиладите по 2 минути от всяка страна до златисто розово. Сложете ги в чинията за сервиране и ги залейте с топъл доматен сос и посипете с настъргания кашкавал.