Енчелади с чушки

Енчелади с чушки Лакомник
Енчелади с чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/4 ч.ч. олио

1 голяма глава лук, ситно нарязана

1 скилидка чесън, ситно нарязана

1 люта чушка чили

2 червени пиперки, изчистени от семената

4 домата

1 дафинов лист

2 с.л. ситно нарязан кориандър

1 ч.ч. телешки бульон

1/2 ч.ч. сметана

3 с.л. настърган кашкавал

доматен сос по избор

12 броя тортили

Начин на приготвянe

Загрейте в тиган половината от олиото и изсипете ситно нарязания лук, чесън и люта чушка (по-желание) и запържете до омекване. Добавете изчистения и нарязан на тънки ивици сладък червен пипер и продължете да задушавате до омекване. След това сложете обелените и нарязани домати, дафиновия лист, кориандъра и добавете бульона. Задушавайте 2-3 мин. Махнете от огъня и добавете сметаната и сол на вкус. Сложете от получената смес в средата на всяка тортила, сгънете ги на две и огънете краищата така че плънката да се закрие. Закрепете краищата с клечки за зъби.

В тиган загрейте останалото олио и изпържете енчиладите по 2 минути от всяка страна до златисто розово. Сложете ги в чинията за сервиране и ги залейте с топъл доматен сос и посипете с настъргания кашкавал. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц