Еленско месо със сини сливи

Еленско месо със сини сливи Лакомник
Еленско месо със сини сливи
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг месо от елен

3 глави лук

5-6 моркова

20 сини сливи

2 с.л. доматено пюре

1 ч.ч. червено вино

1 с.л. захар

5-6 зърна бахар

5-6 зърна черен пипер

2 дафинови листа

сол на вкус

1 с.л. олио

1 с.л. червен пипер

1 с.л. брашно

За марината:

1 глава лук

1/4 глава целина

4-5 скилидки чесън

2 дафинови листа

3-4 зърна бахар

3-4 зърна черен пипер

200 мл оцет

Начин на приготвянe

Марината се приготвя като се нарежат на едри парчета лукът, целината и чесъна. Поставят се в 1 л вода заедно с другите подправки и се варят 10 минути. Оставя се да изстине и тогава в нея се поставя нарязаното на парчета месо и се слага на студено да престои една нощ.

На следващия ден се отцежда добре и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се лукът, нарязан на полумесеци и когато омекне, се слагат морковите, нарязани на шайби. Слага се червения пипер и брашното, разбърква се, налива се виното и се оставя 3-4 минути да се изпари алкохола. Добавят се сините сливи и подправките, слага се вода да покрие месото и се вари на умерен огън до готовност около 2 часа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц