Еклерова торта с миниеклерчета
Приготвяне
1 час
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Към студеното мляко прибавяме нишестето, яйцето и ванилията. Разбъркваме добре и прибавяме захарта. Варим на умерена температура с непрекъснато разбъркване до получаване на гъст крем. Намазняваме дъното на тавичката с малко олио с помощта на салфетка. Изсипваме част от сместа в тавичката, която ще бъде основата на тортата, и с помощта на шпатула разстиламе по цялата тава. Подреждаме част от еклерчетата на един ред. След това заливаме пак със сместа, заглаждаме и пак подреждаме еклерите. Така, докато последният слой е от крема. Заглаждаме го добре и украсяваме с разтопения на водна баня шоколад. Така приготвената торта се слага за 2-3 часа в хладилник, за да стегне добре, и след това се разрязва на малки кутийки.
Добър апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп