Дядо Влайчо лекувал тумори с квас

Дядо Влайчо лекувал тумори с квас Лакомник

Храносмилането се нормализира с мед и канела

Дядо Влайчо лекувал тумори с квас
Автор:Лакомник

Все още се носят легенди за най-силния пророк живял някога у нас – дядо Влайчо. Самата Ванга казвала на приближените си, че той е по-силен от нея, а Петър Дънов направо го боготворял. За зла участ обаче, дядо Влайчо живял в годините на комунизма и много от чудесата му останали тайна. Историите за него се носели от уста на уста. Той лекувал и пророкувал еднакво успешно, спомнят си съвременниците му.

Въпреки че не записвал рецептите си, десетки години по-късно много от излекуваните българи споделят какво им е предписвал. Повечето методи за лечение на пророка от Коньово, Новозагорско, са прости, но са помогнали на много хора, споделят авторите на книгата за него „Чудото дядо Влайчо“ на издателство „Милениум“.

Една от най-известните от тях се прилага при външни тумори. В годините, когато не са съществували днешните терапии и лекарства за една от най-тежките болести на столетието, той съветвал своите пациенти да налагат туморите само с лапа от пресен домашен квас. И нищо повече. Повечето от рецептите му са кратки и включват едва две-три съставки.

По чудодеен начин в ума на Влайчо се появила и още една рецепта за рак, но този път за левкемия. Той казал на един болен, че всичко, което трябва да направи е да залее една чаена лъжичка пелин с вряла вода. Сместа се прецежда след като изстине и се пие от нея всеки ден по три пъти. Дозата е 50 г и се взима преди хранене. След това обаче трябва да се диша дълбоко поне 20 минути.

Той бил привърженик и на един средновековен метод за избавяне от заекването. Съветвал родителите на деца с такъв проблем сутрин да им дават по едно просено зърно. То се слагало под езика. Малчуганите трябвало да се опитват да говорят с него през цялото време. 

Пророкът от Коньово успял да намери лек и за един тежък проблем, особено в наше време – алкохолизма. Влайчо имал прости наставления за болните – да пият сутрин и вечер по една чаша чай от хмел. Важно било обаче терапията продължи дълго време.

Има още един бич на нашето време и това са проблемите с храносмилането. Заради лошите продукти и стреса, все повече хора се оплакват от газове и киселини. Преди повече от 50 години, Влайчо е намерил лек за тези болежки. Достатъчно било да приемаме всяка сутрин  по 1 чаена лъжичка от следната смес: равни количества мед и канела.

Но дядо Влайчо често давал и съвети за обща профилактика. Например сутрин смилате месото на един лимон и го подслаждате с пудра захар и вода. Хапва се 30 минути преди закуска, казвал дядо Влайчо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц