Дюрюм

Дюрюм Лакомник
Дюрюм
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
15
Автор
Джейлян Алиева, Попово
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

500 г брашно
150-200 мл топла вода
3/4 с.л. кисело мляко
1 пълна ч.л. сол

Начин на приготвянe

От продуктите се замесва тесто, което трябва да е средно меко. Разделя се на топченца - колкото голям орех, които се оставят да си починат най-малко 30 минути. Колкото по-дълго престоят, толкова по-добре. Всяко топче се разточва на набрашнен плот. Трябва да е много тънко, около 3 мм. Загрява се силно голям сух тиган (или сач) и всеки хляб се изпича за кратко от двете страни. Готовите хлябове се оставят да изстинат и се съхраняват на сухо място. Трайност - поне 5-6 седмици. Преди консумация се намазват с длан с вода, завиват се и се оставят да престоят, докато омекнат и могат да се огъват, без да се натрошат. 

Сервират се напълнени със сирене, салата или пълнеж от кайма, пилешко месо, гъби. Напълнете ги по ваш вкус.

Още по темата
Още по темата
Катми на тиган
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано с содата, солта и накрая брашното и водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В сгорещен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц