Дюрюм



Приготвяне
1 час
Порции

15

Начин на приготвянe
От продуктите се замесва тесто, което трябва да е средно меко. Разделя се на топченца - колкото голям орех, които се оставят да си починат най-малко 30 минути. Колкото по-дълго престоят, толкова по-добре. Всяко топче се разточва на набрашнен плот. Трябва да е много тънко, около 3 мм. Загрява се силно голям сух тиган (или сач) и всеки хляб се изпича за кратко от двете страни. Готовите хлябове се оставят да изстинат и се съхраняват на сухо място. Трайност - поне 5-6 седмици. Преди консумация се намазват с длан с вода, завиват се и се оставят да престоят, докато омекнат и могат да се огъват, без да се натрошат.
Сервират се напълнени със сирене, салата или пълнеж от кайма, пилешко месо, гъби. Напълнете ги по ваш вкус.
Още по темата

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано с содата, солта и накрая брашното и водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В сгорещен...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп