Дънов: Повече зеленчуци против пролетната умора

Дънов: Повече зеленчуци против пролетната умора Лакомник

Разхождайте се сред природата

Дънов: Повече зеленчуци против пролетната умора
Автор:Лакомник

През месеците март, април и май всеки от нас има период, който наричаме общо пролетна умора. Това са около няколко седмици, в които не успяваме да намерим сили за нищо. Сякаш се уморяваме бързо, а концентрацията просто не ни се удава, сънят не ни стига. На децата пък им е студено по-често и отказват да се хранят.

Как да се справим с това природно явление, което не подминава никого? Създателят на Бялото братство Петър Дънов имал отговор на този въпрос. Според него, сега е времето да увеличим драстично присъствието на свежи плодове и зеленчуци в менюто си. Това може да стане дори с една картофена салата или настърган морков. Дънов бил убеден, че през тези месеци на годината е добре да се хапват цитруси, но и много ябълки. Казвал на своите последователи да ядат и шипков мармалад.

Друго важно правило - проветрявайте по-често, особено през по-топлите дни. Това ще ви спаси и от грип. Опитвайте да оставате навън по-дълго, разхождайте се сред природата.

Учителя давал и рецепти за здраве. Сега било хубаво да се пие по 75 г отвара от бъз, бреза, коприва и трънка. Чаят може да се подслади. Той тонизира и възстановява баланса на тялото ни.  

Постите пък били идеална причина за повече вегетариански ястия на масата. Сега е времето на лапада, киселеца, спанака и то не бива да се пропуска. Много било важно в менюто да се включи и червеното цвекло.

Дънов давал и един природен еликсир, който смятал за чудодеен. Правел се лесно - от кисело мляко и нарязан вътре зелен чесън. Този дар на природата успявал да спаси човек от пролетната умора само за часове.

  

Защо сме отпаднали в края на зимата

Според Дънов организмът на всеки човек се изтощава в края на зимата. Това се дължи на факта, че през студените месеци се храним предимно с продукти с малко съдържание на важните витамини А, В и С. Както знаете, Учителя е смятал, че връзката ни с природата е най-важна. А през зимата тя сякаш се къса - оставаме у дома по-дълго, не се излагаме на слънце, не дишаме чист въздух, кожата ни не диша заради пуловерите.  

Още по темата
Още по темата
5 храни срещу пролетна умора
Ягоди Ягодите са изключително полезни помагат за увеличаването на нивата на антиоксидантите в кръвта, което предотвратява т. нар. окислителен стрес, който забавя...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц