Дроб сарма със заливка



Приготвяне
2 1/2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Измийте и почистете агнешките дреболии. Сварете ги на средно силен огън за 30-40 минути или докато омекнат в подсолена вода.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука леко да се задуши за 2-3 минути под капак. Добавете ориза и нарязаните на дребно дреболии като разбърквате непрекъснато. Добавете пипера, джоджена, магданоза и разбъркайте. Преместете в тавичка или в отделни гювечета на порции. Сипете бульона в тавата или разпределете във всяко гювече и сложете в предварително загрятата фурна. Печете около 30 минути или до златисто. Смесете продуктите за заливката добре, така че да няма бучки. Сипете в тавата или във всяко гювече и запечете още около 5 минути или до зачервяване на заливката.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп