Дреболии по касапски

Дреболии по касапски Лакомник
Дреболии по касапски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг агнешки дреболии (бял и черен дроб, бъбреци, сърца,
момици)
1 връзка пресен лук
250 г
чушки
150 г домати от консерва
1/2 връзка джоджен - пресен
1/2 връзка магданоз - пресен
100 мл олио
1/4 ч.л. черен пипер
10 г червен пипер
сол на вкус

Начин на приготвянe

Агнешките дреболии (без черния дроб) се сваряват и нарязват на едри парчета. Нарязаните чушки и лук, а по желание и люти чушки, се задушават в загрятото олио около 10 минути. Към тях се добавят суровият черен дроб, дреболиите, червеният пипер, доматите, 250 мл от бульона от дреболиите, сол на вкус, джодженът и магданозът. Всичко се задушава във фурна (180-200°С) около 30 минути и се изважда, щом ястието остане на мазнина.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц