




Пресейте брашното и смесете със сухата мая и захарта. Разбъркайте топлата вода със солта и зехтина. Налейте течността в кладенчето на брашното и замесете тесто. Когато тестото стане много гъсто, прибавете мекото краве масло, ситно нарязания розмарин, пармезана и кашкавала.
Доизмесете тестото и го сложете в полиетиленов плик. Оставете да почива един час. Разточете отпуснатото тесто на кора с дебелина от 2-3 мм. Можете да поръсите кората с морска сол или самардала. Режете на ленти с ширина около 1 см.
Всяка лента се усуква добре и се оформя на тънки фитили. Режете на 20-22 см. Колкото по-тънки са фитилите толкова по- хрупкави са солетите. Подреждате в тава постлана с хартия на малко разстояние. Вкусните солети се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна до златисто.
В случай, че някоя от изброените добавки в солетите не е по вашия вкус (подправка или сирене), заменете ги с такива каквито харесвате.
