Вкусен и топъл хляб за уикенда
Маята се натрошава и се разбърква със захарта. Залива се с леко затопленото прясно мляко и се оставя на топло да втасва. Брашното се пресява, слабо се затопля и в направената в него ямичка се слагат разбитите яйца, олиото, солта, втасалата мая и затопленото кисело мляко. Омесва се с ръка до получаването на меко тесто. След това се избива много добре - тестото се удря по масата 150 пъти. Колкото и чудно да звучи тази цифра, тя е свързана пряко с качеството на избиването на тестото и затова трябва да се спазва. След това се покрива с кърпа и се оставя да втасва в затоплено помещение.
Втасалото тесто леко се размесва отново, след което се разделя на 3 еднакви по тегло части. От тях се разточват 3 кори с дебелина около 1-1,5 см. Намазват се обилно от двете страни с разтопено краве масло и се поставят една върху друга. Навиват се на руло. То се разрязва напречно на 8 еднакви парчета, които се нареждат в намаслена с краве масло тава. Парчетата се поставят легнали върху отрязаната си част. Нареждат се във форма, наподобяваща цветето маргаритка, след което отново се оставят да втасат за около 1-1 1/2 часа. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура. Готовата погача се покрива с кърпа и след 10-15 минути се изважда от тавата.