Димитровска кокошка в сос
Приготвяне
60 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Добре изчистената и измита кокошка се слага в тенджера и се залива малко повече от половината с гореща вода. Щом заври, се посолява и се прибавят лукът, морковите, целината и магданозените корени. Когато птицата е почти сварена, към бульона се добавя и виното. После сварената кокошка се изважда и се нарязва на порции, които се заливат със соса. Сосът се приготвя така: брашното и черният пипер се запържват в част от маслото, от което се отделя предварително бучка колкото орех. Брашното постепенно се разрежда с бульона до умерена гъстота. Изсипват се гъбите и сместа се оставя да ври на тих огън 8-10 минути, като се разбърква от време на време. След като се свали от котлона, се подправя с лимоновия сок и с бучката масло.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп