




От 4 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците заедно със захарта се разбиват с помощта на миксер, докато се получи еднородна смес. След това последователно се прибавят олиото, киселото мляко, содата и брашното, като е добре отново да се разбива с миксер, но на по-бавна степен.
Когато се получи напълно хомогенна смес, тя се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка, за да не залепва. Пече се на 200 градуса за около 15 мин. През това време се разбиват пак с помощта на миксер отделените белтъци с 10-те с.л. захар, докато станат на сняг. Готовият блат се намазва отгоре обилно с конфитюра и се оставя за 3-4 мин да поеме. Най-отгоре се разстилат и разбитите белтъци. Накрая се връща сладкишът обратно във фурната за кратко, докато белтъците порозовеят.
