Гюлбаши



Приготвяне
3 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Добре измитото и нарязано на ситно месо се осолява и поръсва с черен пипер и риган и се нарежда в голям глинен гювеч, като между парчетата се слага ситно нарязаният чесън. Нарязват се суровите чушки и доматите на кръгчета и половината се нареждат върху месото, както и половината кубчета сирене. Отгоре се нарежда останалата част от месото и отгоре останалите чушки, домати и сирене. Облива се с виното и зехтина и гювечът се захлупва. Пече се около 2 часа на 200°С. Не трябва да се слага допълнително течност, защото месото и зеленчуците също пускат. Може да се сервира с ориз, картофено пюре, салата, печени картофи. Ястието е за 5-6 порции.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп