Гювеч с кървавица

Гювеч с кървавица Лакомник
Гювеч с кървавица
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг кървавица
2 глави лук
2 моркова
2 домата
4 печени чушки
5 картофа
сол
1 връзка магданоз
целина
олио

Начин на приготвянe

Начин на приготвяне:

В намаслен глинен гювеч се слагат нарязаните на ситно зеленчуци заедно с парчетата кървавица и се объркват добре. Наливат се 2 чаени чаши вода и се поръсва с 5-6 с.л. олио. Гювечът се захлупва и се поставя в студена фурна. Пече се на 200°С около час-два.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц