Гъби с макарони и сирене

Гъби с макарони и сирене Лакомник
Гъби с макарони и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Виктория Румянцева, гр. Гоце Делчев
Лакомник Необходими продукти

500 г макарони

150 г масло

100 г твърдо сирене

300 г гъби

галета

сметана (доматен сок)

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете ги и ги разбъркайте със стопеното масло и настърганото сирене. Нарежете гъбите и ги сварете в леко подсолена вода, в която сте прибавили няколко зърна черен пипер. Разделете макароните на две половини. Едната разбъркайте с отцедените гъби. В намаслена тавичка, посипана с галета, насипете макароните без гъби. Върху тях разстелете сместа от макарони с гъби. Най-отгоре наредете парченца масло и печете в умерена фурна. Готовото ястие сервирайте полято с разбита сметана (доматен сок). След като позапечете ястието във фурната, бихте могли да го залеете с 2 лъжици кисело мляко, разбито с 2 яйца. Отново печете около 5 минути във фурната. Малко преди ястието да е готово, поръсете с настърган кашкавал и смлян черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц