![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Гъби с макарони и сирене](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_03ea8f0132e925eed1660bf7eab99655.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете ги и ги разбъркайте със стопеното масло и настърганото сирене. Нарежете гъбите и ги сварете в леко подсолена вода, в която сте прибавили няколко зърна черен пипер. Разделете макароните на две половини. Едната разбъркайте с отцедените гъби. В намаслена тавичка, посипана с галета, насипете макароните без гъби. Върху тях разстелете сместа от макарони с гъби. Най-отгоре наредете парченца масло и печете в умерена фурна. Готовото ястие сервирайте полято с разбита сметана (доматен сок). След като позапечете ястието във фурната, бихте могли да го залеете с 2 лъжици кисело мляко, разбито с 2 яйца. Отново печете около 5 минути във фурната. Малко преди ястието да е готово, поръсете с настърган кашкавал и смлян черен пипер.
![стрелка](/img/grey_arrows.png)