Гъби с авокадо

Гъби с авокадо Лакомник

Топло и вкусно предястие за всеки вкус

Гъби с авокадо
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 големи гъби

4 филийки хляб

40 г маргарин

1 ч.ч. настърган кашкавал

1 малко авокадо

1 скилидка чесън

2 с.л. олио

1 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвянe

Изчистваме и измиваме гъбите, след което махаме пънчетата и оставяме кошничките им да престоят върху кухненска хартия 5 мин. Загряваме маргарина на тих огън и прибавяме предварително нарязания чесън. Получената смес използваме за плънка на кошничките. Към тях добавяме предварително нарязаното на филийки авокадо, кашкавала и магданоза. Слагаме гъбите в тава с оризова хартия, предварително намазана с олиото. Важно е горната  страна на кошничките да гледа надолу и те да заемат половината тава. В другата половина подреждаме филийките хляб. Печем ги във фурна, загрята на 180º, докато кашкавалът се разтопи, а хлябът стане като фриганя.Преди да сервираме, слагаме гъбите върху хляба.

Още по темата
Още по темата
Гъби с пушено сирене
Гъбите се сваряват в подсолена вода. След това се нарязват на филийки и се слагат в йенска тенджерка. Отгоре се нарязва маслото и се заливат с 1 ч. ч. бульон. Пекат се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц