Гулаш с картофи

Гулаш с картофи Лакомник
Гулаш с картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г месо без кости (телешко или свинско)

1 к.ч. мазнина (мас или олио)

30 г прясно масло

2глави кромид лук

500 г картофи

1 с.л. доматено пюре

1 с.л. брашно

1 глава чесън

1/2 дафинов лист

1/2 ч.л. ким

10 зърна черен пипер

1/2 връзка магданоз

1 к.ч. вино

сол

червен и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Месото се измива и се нарязва на двадесетина парчета, поставя се в съда за готвене заедно с дребно нарязания кромид лук и се разбърква с доматеното пюре, предварително разредено с вода, мазнината и подправките – черен пипер, ким, дафинов лист, половината от виното и сол. Ястието се похлупва плътно с капак и се задушава при умерена температура до омекване на продуктите. Прибавят се почистените, измити и нарязани на едри кубчета картофи, предварително сварени на пара, прясното масло, останалото вино, счуканият чесън и размитото с малко вода брашно. Гулашът се задушава още 15 минути, след което се отстранява от огъня. Поднася се в затоплени чинии, поръсен със ситно нарязания магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц