Гриловано пилешко филе с портокалов сос



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Смесете пилето със зехтина, босилека, чесъна, солта и пипера да се покрие добре месото. Оставете за 1 час в хладилник.
В тиган смесете бульона, портокаловия сок, захарта, маслото, кърито, портокаловата кора и джинджифила. Оставете на заври и гответе като бъркате от време на време докато течността намалее с ¾ и глазурата остава по лъжица – около 30 минути. Добавете сос табаско и сол и пипер на вкус.
Намаслете грила, ако е нужно и загрейте на средно силен огън. Намажете пилето с ¼ от глазурата и изпечете по 4 минути от всяка страна. При сервиране полейте с останалата глазура.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп