Гризини 3 в 1 за 20 минути

Гризини 3 в 1 за 20 минути Лакомник

Соленки от едно тесто с няколко невероятни вкуса

Гризини 3 в 1 за 20 минути
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
20
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г готово тесто за пица

1 яйце, разбито с 2 с.л. вода

За пълнежа:

червен и лют пипер

мащерка, босилек, риган, чубрица

100 г кашкавал и 50 пармезан, настъргани

Начин на приготвянe

Разточете тестото на тънка кора с правоъгълна форма – по-малко от 1 см. дебелина. Нарежете го на 24 равни ленти и всяка усучете како спирала. Поставете ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете всяка соленка с яйцето и оставете за 20 минути да втаса на топло място, докато удвои обема си. Печете за 12-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто кафяво.

Така ще получите 24-26 хрупкави пръчици с неутрален вкус, които дори може да направите на сладки, поръсвайки ги с пудра захар или топвайки ги в разтопен шоколад. Но може по същия начин и за толкова кратко време да направите соленки с още няколко различни вкуса.

 

Вариант 1

Ако искате да направите пикантни гризини, добавете в тестото преди разточването му 2 с.л. червен с лют пипер.

 

Вариант 2

Ако искате ароматни гризини, ухаещи на билкови поляни, добавете в тестото преди разточването му 3 с.л. смес от мащерка, чубрица, сух босилек, сух риган и ким. Размесете добре и тогава разточете.

 

Вариант 3

За кашкавалени солети, добавете в тестото преди разточване 4 с.л. настърган пармезан или кашкавал. След изпичане поръсете соленките с още малко пармезан и ги върнете в топлата фурна. След 2 минути извадете и охладете на метална решетка. 

Още по темата
Още по темата
Соленки „Гъбки”
Сиренето се стрива и към него се прибавя маслото. Разбърква се добре и се слага брашното. Омесва се тесто и се оставя да престои една нощ. От престоялото тесто се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц