Говеждо със сос "Беарнез"

Говеждо със сос "Беарнез" Лакомник
Говеждо със сос "Беарнез"
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

6 парчета месо по 150 г

50 г масло

сол

черен пипер

За соса:

2 жълтъка

100 г масло

1 глава чесън

6 с.л. оцет

сол

черен пипер

чубрица

Начин на приготвянe

Сосът се приготвя, като ситно нарязаният чесън се смесва с чубрицата и се залива с оцета. Слага се на огъня и се вари, докато се изпари оцетът напълно. Оставя се да изстине, след това се слага на водна баня, прибавят се жълтъците, 2 с.л. вода, сол, черен пипер и се бърка енергично, докато сместа започне да се задържа по лъжицата. Накрая се слага маслото. Месото се начуква, пържи се в маслото, осолява се със сол и черен пипер. Сервира се залято със сос беарнез.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц