Гнезда от кайма и ориз с пълнеж

Гнезда от кайма и ориз с пълнеж Лакомник
Гнезда от кайма и ориз с пълнеж
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Петя Славчева, Кюстендил
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма
1 стрък пресен лук
1 яйце
подправки по избор - кимион, черен пипер, чубрица
1 ч.ч. сварен ориз
За плънката:
300 г пилешки гърди
5-6 гъби
50 г крема сирене или топено сирене
50 мл готварска течна сметана
150 г кашкавал, като 50 г е за пълнежа, а останалото - за капаче за запичане
подправки по избор

Начин на приготвянe

Каймата се омесва с нарязания лук и подправките, добавя се яйцето и хубаво се омесва. След което се добавя и свареният и отцеден ориз и хубаво се омесва. Слага се в хладилника да се стегне хубаво. През това време се прави пълнежът. Пилешкото месо се нарязва на хапки и леко се запържва. Добавят се гъбите, ако са малки - може и цели. Като се позапържи, се добавя топеното сирене или крема сиренето, бърка се да се разтопи. Добавя се готварската сметана и се бърка непрекъснато, след което се прибавя 50 г от кашкавала и се бърка да се разтопи кашкавалът. От каймата се правят гнезда с вдлъбнатина, в която се слага от сместа. Поставя се да се пече за около 10 минути на 180°С, за да се опече хубаво каймата. След това отгоре се слага по парче кашкавал и се запича до готовност на кашкавала. Поднася се топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц