Гаспачо по мексикански

Гаспачо по мексикански Лакомник
Гаспачо по мексикански
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 средни домати

1 1/2 ч.ч. доматен сок

1 скилидка чесън

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. захар

2 с.л. зехтин (олио)

1 с.л. оцет

6 стръка зелен лук, нарязан на ситно

1/2 краставица, без семената и нарязана на ситно

1-2 люти чушки (по желание)

1/2 ч.л. ситно нарязан джоджен

1 авокадо, нарязано на ситно

1 чушка (зелена или червена), нарязана на ситно

резенчета лимон и сметана за гарниране

Начин на приготвянe

Обелете доматите без един, нарежете на парчета, добавете доматения сок и чесъна и ги разбийте с миксер до получаване на хомогенна смес. Прецедете за да отстраните семките. С бъркане добавете към доматите лимоновия сок, зехтина, оцета, захарта, солта и джоджена. Останалия домат нарежете на ситно и добавете към сместа заедно с лука, краставицата, лютите чушки и добре разбъркайте. Оставете в хладилника за около 12 часа. Супата се сервира топла или студена, гарнирана с лимонови резенчета и сметана на вкус. Добавете и крутони по желание.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц