Вкусни рецепти от Казабланка

Вкусни рецепти от Казабланка Лакомник
Вкусни рецепти от Казабланка
Автор:Лакомник

В света има един уникален град, превърнал се в легенда - Казабланка. Той се намира на мароканския бряг и се смята за едно от най-магичните места на планетата. Този мегаполис от векове привлича редица влюбени двойки. Именно неговото име е дадено на един от най-обичаните класически филми в историята на киното "Казабланка". Затова сме ви избрали и една от ключовите рецепти в лентата - канапе с риба тон. Именно това хапват главните герои Рик и Илза, когато усещат, че любовта се завръща. Тъй като това е един многолик град, не сме пропуснали и емблематичният коктейл Казабланка.

 

Салата с месо

Необходими продукти:

500 г кускус

500 г агнешко

1/2 зелка

500 г лук

2 домата

250 г тиквички

125 г ряпа

125 г патладжан

250 г моркови

1 люта чушка  

масло

кориандър

черен пипер

шафран

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета. След това се слага в дълбока тенджера с олио. Добавят се нарязаните лук и зеле. Поръсва се с подправките. Заливаме с вода. Останалите зеленчуци също се нарязват, но на едро. Патладжаните не бива да се белят, преди да се пуснат в тенджерата. Оставяме да се свари добре. Заливаме предварително сварения кускус. Месото и зеленчуците се сервират върху канапе от кускус.

 

 

Кюфтета

Необходими продукти:

500 г телешка кайма

зелен лук

100 г сирене

магданоз

1 яйце

сол

черен пипер

За соса:

280 г доматено пюре

2 моркова

маслини

зелен лук

зелен чесън

1 ч.л. захар

сол

черен пипер

Начин на приготвяне: Смесваме добре продуктите за каймата. Оставяме да отлежи за няколко часа, за да се овкуси. Правим кюфтета от месната смес. Пържим ги в зехтин. Оставяме ги върху кухненска хартия за 15 минути. В мазнината, останала от пърженето, започваме да правим соса. Запържваме вътре първо твърдите зеленчуци, а накрая и доматите. Поръсваме с подправките. При сервирането, заливаме кюфтетата със соса.

 

 

Пиле

Необходими продукти: 

500 г пилешко месо

зехтин 

1/2 глава лук

джинджифил

1 скилидка чесън

1/2 морков

1/2 картоф

стафиди 

кимион 

куркума 

сол

черен пипер 

канела 

лют червен пипер 

150 г домати  

1 тиквичка

200 г нахут

магданоз

кориандър 

Начин на приготвяне: Първо запържваме лука, джинджифиа и чесъна в зехтина. След това ги прехвърляме в малка тава. През това време запържваме месото в същото олио в тигана. Идва ред на зеленчуците, нарязани на кубчета. Пилешкото се нарежда върху зеленчуците. Поръсваме с подправките. Добавяме и стафидите, както и доматите отгоре. Оставяме във фурната на ниска температура и печем няколко часа. Едва половин час преди да поднесем ястието добавяме и предварително накиснатия нахут. 

 

 

Като на кино - Канапе с риба тон от "Казабланка"

Необходими продукти:

1 голяма консерва риба тон

150 г маслини

4 парчета дребна риба

горчица

лимонов сок

магданоз

олио

Начин на приготвяне: От продуктите се прави гъст и добре разбъркан пастет. За това е най-добре да използвате блендер. Сервиарайте с препечени филийки.

 

 

Коктейл

Необходими продукти:

60 мл светъл ром

15 мл трипъл сек

15 мл ликьор череша

15 мл пресен сок от лайм

Висока чаша

Начин на приготвяне: Всички съставки се смесват в шейкър, в който има натрошен лед. Разклаща се добре за няколко минути. Прецежда се и се налива в леко охладена коктейлна чаша.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц