Виктория Петрова майстори китайски гозби

Виктория Петрова майстори китайски гозби Лакомник
Виктория Петрова майстори китайски гозби
Автор:Лакомник

Любимата новинарка на зрителите на Би Ти Ви Виктория Петрова е пълна с изненади, които са по-пленителни дори от сините є очи. Екранната партньорка на Юксел Кадриев е не само красавица, но и рядко образована дама, която има цели 4 висши образования. Последното є е право, а преди да се захване със сложната юридическа материя, тя вече е била завършила философия, история и журналистика.

Още по-шокиращо е обаче, че телефонът є е настроен на китайски език и така оперира с него. Варненката всъщност е спец по далекоизточния език, който учи от няколко години. Станало на шега, защото є се сторил интересен. Всъщност тя започнала да учи китайски малко преди да се дипломира в юридическата специалност. Когато се прибирала вкъщи, уморена след работа, първо сядала да пише йероглифите. “Час след учене на китайски правната материя ти се струва песен, четях, разбирах и запомнях”, смее се тя.

След като изкарала няколко езикови семестъра, два пъти пътувала до Китай. Там проговорила езика без проблем.

“В Китай не само ме разбираха, но и аз ги разбирах, което е по-важното”, смее се журналистката. Именно там за сефте проявила и интерес към кулинарията. Преди това готвела предимно бързи ястия с месо, когато се налага, а за себе си правела предимно салати, тъй като обича леките храни.

“Учейки йероглифите, учиш историята на една държава, на един народ”, казва Петрова. За това усвоила и много рецепти от китайската кулинария, които днес приготвяла с лекота и шашкала приятелите си.

Още по темата
Още по темата
Жени Марчева готви по рецепти на съпруга си
Ако съпругът на Жени Марчева някога реши да отвори ресторант, безспорно ще пожъне голям успех. Това често му казва самата тя, защото Мартин е страхотен кулинар и има...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц