




Патладжаните се нарязват като ветрило, без да се прекъсват от страна на дръжката. Посоляват се хубаво и се оставят за половин час да падне горчилката (аз ги поставих в солена вода). Измиват се и се подсушават. Всеки от тях се слага в голямо парче хартия за печене (може и фолио). Нареждат се парчета домати, колбас, краве сирене (моцарела), топено сирене и чесън между резените на патладжаните. Поръсват се с чубрица и олио. Може и допълнителни подправки по желание. Завиват се в хартията (просто се хващат краищата є и се защипват в средата), слагат се в тавичката и се пекат в незагрята фурна. Пекат се около 45 минути на 300 градуса (до готовност на патладжана). Малко преди да се извадят от фурната, хартията се разтваря и върху ветрилата се настъргва кашкавал и се поръсват с черен пипер и чубрица. Връщат се обратно във фурната за 3-4 минути, до запичане на кашкавала.
Съвети:
1. Не съм слагала никаква друга течност освен олио! Патладжанът си пуска водичка и се получава един хубав сос!
2. Може да се използва и син патладжан, но тогава вкусът е малко по-тежък!
