Веселите подкови



Приготвяне
2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Фурната се загрява до 200°С. Намазняват се формички (подкови или каквито имате). В дълбока купа се пресяват брашното с бакпулвера и канелата, добавя се захарта. В друг съд се смесват разтопеното, но не горещо масло, млякото и яйцата. Течните съставки се смесват със сухите. Тестото (половината) се изсипва в подготвените формички, леко се заглажда отгоре и на повърхността се изсипват настърганите на едро ябълки, смесени с канела и смлени орехи. Изсипвате и останалото тесто отгоре.
Подковите се намазват с разтопено масло и поръсвате с филирани лешници. Печете до лек кафеникав цвят.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп