Смесете в маслото, млякото и захарта и ги разтопете заедно на слаб огън. Оставете да се охлади.
Брашното пресейте със солта и добавете маята, ако е суха. Ако е прясна, я разтворете в малко топла вода.
Направете от брашното кладенче и в центъра изсипете сместа от разбитите яйца, млякото с маслото и захарта и маята. Объркайте постепенно брашното с мокрите съставки в центъра. Добавете и стафидите, по желание. Когато смесите добре, вземете тестото в ръце и месете упорито в продължение на 10-15 минути. Ако тестото лепне добавяйте брашно, но малко, за да не стане прекалено твърдо. Трябва да се получи меко, но еластично тесто. Поставете го в намаслена купа, покрийте и оставете на топло да втаса за около час. Трябва да удвои обема си. Размесете отново тестото и го разделете на топки с големина колко дланта ви. От тях оформете питчици и ги наредете в намаслена и набрашнена тава за печене на достатъчно разстояние като имате предвид, че ще увеличат двойно обема си. Оставете да втасат повторно около половин час. Намажете ги с разбитото яйце оставете отново да втасат за около 30 минути върху тава, покрита с намазнена пекарска хартия. Загрейте фурната на 220 градуса. Преди да ги поставите да се пекат, намажете с разбитото яйце. Печете около 20 минути или докато се получи златиста коричка.
Разтопете на водна баня в съд, сложен в друг съд с вряща вода, шоколада. След като питките изстинат направете кръст върху всяка питка с белия шоколад.