Великденска овчица

Великденска овчица Лакомник

Супер идея за Великден от наша читателка

Великденска овчица
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Гергана Ламбрева, Пазарджик
Лакомник Необходими продукти

За 4 броя:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
75 г захар
1 яйце
1 ванилия
кората на един лимон
250 мл топло прясно мляко
щипка сол
100 г масло

За намазване:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко

За украса:
2 зърна черен пипер
4 зърна кимион

Начин на приготвянe

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, ванилията, солта и топлото мляко. Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. Измесваме го добре и го разделяме на 4 топки. От всяка топка оформяме глава, ухо, крака и опашка на овцата. Останалото тесто правим на малки топчета, които залепваме едно за друго оформяйки тялото на овцата. Слагаме очи от черен пипер и ноздри от зърна кимион.

Намазваме ги с разбития жълтък с мляко отгоре. Печем в загрята фурна около 20 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц