![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Великденска кошница](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_cc034097b842aab8c038eaf2bb25b76e.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Маята се разтваря с млякото и захарта, малко брашно и се оставя да втаса. След това се замесва с останалите продукти на меко тесто и пак се оставя да втаса. Тестото се разделя на 6 топки. Разточват се 2 от тях, слагат се една върху друга, като се маже между тях с олио и се разрязват на 8 триъгълника. В средата на всеки триъгълник се прави прорез, за да се промуши ъгълчето, слагате го в намаслена тава. С другите три топки процедирате по същия начин, нарязвате триъгълници по същия начин с прорез в средата и промушване на ъгъла, нареждате ги в тавата. От останалото тесто разточвате тънка кора. С малка чашка правите кръгчета, залепяте 4 кръгчета едно за друго, след това ги навивате. Получава се розичка. Нареждате ги в средата на питката, намазвате я с жълтъка. Пече се на 150 градуса, на горна и долна фурна, до получаване на златист цвят.
![стрелка](/img/grey_arrows.png)