Чудесно предложение за обяд или вечеря със семейството
Светлия сос:
Картофите се сваряват и обелват още топли. Намачкват се на пюре. Лукът и гъбите се режат на ситно, след което се пържат в загрятото олио до омекване. Доматеното пюре се разрежда с 1 ч.ч. гореща (вряща) вода, като се пюрира до гладка смес. Картофеното пюре се добавя към запържените лук и гъби и сместа се посолява на вкус.
Червения сос:
Морковите се режат на кубчета, а лукът - на ивички, след което се запържват заедно в олиото. Прибавят се нарязаните чушки и сместа се угасява с доматеното пюре (предварително разредено, както е описано по-горе) и виното. Сосът се оставя да къкри на бавен огън, докато зеленчуците омекнат, а сосът се посгъсти. Към готовия червен сос се прибавят консервата боб (заедно със соса й) и предварително обелените и наситнени домати. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус и с наситнения босилек. В подходяща тавичка се редят пластове от корите (както са сурови), червения сос, отново ред кори, следвани от светъл сос. Повтаря се до изчерпване на количествата, като последните кори се заливат със светъл сос. По желание се поръсва с настърган кашкавал или топено сирене. Лазанята се пече в предварително загрята фурна за 20-30 минути или до готовност.