Ванилов пудинг с ориз и карамфил

Ванилов пудинг с ориз и карамфил Лакомник
Ванилов пудинг с ориз и карамфил
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

¾ ч.ч. ориз

3 ч.ч. вода

100 г кардамон

1 цвят от карамфил

1 пръчка канела

2 ч.ч. соево мляко, ванилово

½ ч.ч. захар

1 щипка сол

1 жълтък

1 ч.л. екстракт от ванилия

канела за поръсване

Начин на приготвянe

Залейте ориза с вода, като тя трябва да покрива на 2 см ориза и го кипнете. Разбъркайте добре и прибавете още вода при необходимост. Когато поеме водата прибавете още 2 ч.ч. и отново кипнете, намалете огъня и покрийте с капак, като оставите за ври 15 минути, докато ориза напълно поеме водата. Махнете от котлона, оставете да се охлади за 10 минути и разбъркайте добре. Направете двоен слой от марля, сложете в нея кардамона, карамфила и пръчката канела, завържете добре и я сложете при ориза. Сипете 200 мл вода, млякото, захар, сол и разбъркайте внимателно. Оставете да кипне, като често го разбърквате. Намалете температурата и варете 20 минути и извадете торбичката с билките. В отделен съд леко разбийте жълтъка, прибавете към него 1 с.л. ориз, разбъркайте и прибавете към останалия ориз и оставете още 3 минути на огъня, при постоянно бъркане. Изключете котлона, добавете екстракта от ванилия, поръсете с канела, разбъркайте добре и сервирайте десерта топъл.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц