Залейте ориза с вода, като тя трябва да покрива на 2 см ориза и го кипнете. Разбъркайте добре и прибавете още вода при необходимост. Когато поеме водата прибавете още 2 ч.ч. и отново кипнете, намалете огъня и покрийте с капак, като оставите за ври 15 минути, докато ориза напълно поеме водата. Махнете от котлона, оставете да се охлади за 10 минути и разбъркайте добре. Направете двоен слой от марля, сложете в нея кардамона, карамфила и пръчката канела, завържете добре и я сложете при ориза. Сипете 200 мл вода, млякото, захар, сол и разбъркайте внимателно. Оставете да кипне, като често го разбърквате. Намалете температурата и варете 20 минути и извадете торбичката с билките. В отделен съд леко разбийте жълтъка, прибавете към него 1 с.л. ориз, разбъркайте и прибавете към останалия ориз и оставете още 3 минути на огъня, при постоянно бъркане. Изключете котлона, добавете екстракта от ванилия, поръсете с канела, разбъркайте добре и сервирайте десерта топъл.