Ванилов кекс с бадеми
Невероятно вкусен и пухкав сладкиш за делник и празник
Приготвяне
90 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се разтваря в затопленото прясно мляко. Прибавят се брашното, солта и яйцата и се замесва рядко тесто. Оставя се на топло да втаса. Разбива се маргаринът със захарта и когато тестото шупне, се омесват с него. Трябва да се получи гладко тесто, което да се отделя от стените на съда. Добавят се стафидите, предварително оваляни в брашно и ядките, нарязани на дребно. Тестото се слага във форма, чието дъно е покрито с хартия за печене. Оставя се на топло да втаса отново и щом понапълни формата, се пече в умерена фурна. Изчаква се да се охлади и чак тогава се изважда от формата. Поръсва се с пудрата захар, размесена с ванилията и се украсява по вкус.
Още по темата
В купа се слагат брашното, солта и маслото. Стриват се с пръстите на трохи. Добавя се жълтъка и водата (на части). С миксер се смесват първо на ниска, с после на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп