




Фурната се загрява до 180 градуса. Яйцата се разбиват на пяна с 1 супена лъжица вода и захарта. Отгоре се пресява брашното с бакпулвера и се разбърква до гладко тесто. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта. Пече се 25 минути. Изважда се и се охлажда. Разрязва се хоризонтално на две части. Долната част се слага в чиния за торта. Сметаната се разбива и с 6 супени лъжици от нея се намазва блатът в чинията. Покрива се с втория блат и се намазва от всички страни с останалата сметана. Оставя се в хладилник за 1 час. Портокалът се измива и заедно с кората се нарязва на полумесеци. С тях се украсява бялата торта. В средата се напръсква сметана и се поставя коктейлна черешка. Желатинът се накисва във вода и се разтваря на водна баня. Тортата се залива с разтворения желатин и се оставя да изстине.
