Бяла риба с моркови на пара
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1 ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимона и солта. Рибата се вари 5-7 минути, изважда се и се слага в чиния. Украсява се с морковеното масло и парченца лимон. Гарнира с варените картофи.
За да се приготви морковеното масло, морковът се задушава с малко вода 15-20 минути, докато стане крехък. Още топъл се разбива на пюре с пасатор. Като изстине, се прибавя маслото и отново се пасира. Може да се подправи с малко сол.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп