Бяла риба с аспержи

Бяла риба с аспержи Лакомник
Бяла риба с аспержи
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг бяла риба

500 г аспержи

100 г масло

160 г брашно

500 мл прясно мляко

2 яйца

1 ч.ч. заквасена сметана

100 г сирене

30 г галета

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Поставя се почистената риба в малко количество вряща подсолена вода и се вари 10 минути. Изважда се, отстранява се кожата, поставя се рибата в огнеупорен съд, наоколо се подреждат сварените (или стерилизирани) и нарязани на парченца аспержи.

Залива се със сос бешамел, приготвен от маслена запръжка, сварена с прясно мляко и сол, към която сме прибавили жълтъците, сметаната, настърганото сирене и черен пипер. Поръсва се с галета, изпържена в масло и се пече около четвърт час.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц