




Брашното се пресява и леко се затопля. В направената в него ямичка се поставят разбитите жълтъци на яйцата, олиото и солта. Разбърква се леко, прибавя се по малко бира и се омесва, докато се получи твърдо тесто. Не е задължително да се слага цялото количество бира. Тестото се оставя да отлежи 15 минути, след това се омесва с разбитите на сняг белтъци. Те се прибавят лъжица по лъжица, докато се разпределят равномерно, за да се получи гладко тесто.
От него се отрязват малки парчета, овалват се и се оформят на топки. С показалеца на ръката се правят вдлъбнатини, в които се слага малко сладко или конфитюр. Отворите се затварят, като се притискат с пръсти и се напълват с тесто от самите топки. Внимателно се овалват наново и се пържат в сгорещена мазнина до златисто оцветяване. Готовите бухти се поднасят топли, поръсени с пудра захар.
