Започнете деня с апетитно и питателно хапване
Брашното се пресява. Киселото мляко трябва да е със стайна температура. Към него се добавя сода, сол и захар. Бърка се докато шупне и се появят балончета. Взема се купа. Излива се кипналото кисело мляко. Добавя се натрошеното сирене. Брашното се подава постепенно. Трябва да се получи гладко, меко тесто, което да се събира на топка. Покрива се с памучна кърпа. Оставя се за около десетина минути да почине. След това тестото се разточва на кухненски плот. Кората трябва да е с дебелина 5 мм. Реже се на квадрати, правоъгълници, с къдраво ножче. Може да се ползва чаша за да се реже на кръгчета или две чаши с различна големина на отвора, за да се оформят гевречета. Друг вариант за рязане на тестените изделия са формички за сладки. Суровите бухти се пържат се в силно загрята мазнина. Консумират се топлички.