Бульон от телешки джолан



Приготвяне
5 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Джоланът се обезкостява, а месото му се използва за друго ястие - телешко варено, супа, задушено в гювеч и др. За бульона се използва само кост, която се насича със сатър на дребни парчета и се залива със студена вода.
В отделен съд се поставят нарязаните на дребно зеленчуци. Морковите и целината се настъргват на ренде.
Прибавят се около 50-60 г едро смляно месо от джолана, белтък на яйцето и около 400-500 г вода. Разбърква се и изсипва в съда с нарязаните кости на джолана заедно с пащърнака и дафиновия лист. Вари се на слаб огън 4-5 часа, докато придобие необходимата плътност. Прецежда се през марля и посолява на вкус. Поднася се топъл с поръсен отгоре дребно нарязан магданоз и оцет на вкус. Гарнира се с рязани палачинки.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп