Брюкселско зеле с картофи в сос от горчица

Брюкселско зеле с картофи в сос от горчица Лакомник
Брюкселско зеле с картофи в сос от горчица
Време за приготвяне
Приготвяне
35 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

225 г дребни червени картофи, нарязани

280 г брюкселско зеле

1 червена ябълка, нарязана

2 стръка целина, нарязани

3 стръка зелен лук, нарязани

За заливката:

125 мл ябълков сок

5 с.л. винен оцет

2 с.л. бяло брашно

1 с.л. горчица

1 с.л. настърган хрян

1 ч.л. зехтин

1/2 ч.л. кимион на зърна

Начин на приготвянe

Задушете картофите за 5 минути в голям съд с вряща вода. Прибавете брюкселското зеле и продължете да готвите 5-8 минути или докато картофите и зелето омекнат, но без да се разварят. Отцедете ги и ги сложете в купа за сервиране с ябълката, целината и зеления лук. В малка тенджера разбийте ябълковия сок, оцета, брашното, горчицата, хряна, зехтина и кимиона. След като сместа заври, я оставете на умерена температура, като разбърквате непрекъснато. Варете 2 минути. Изсипете горещата заливка върху зеленчуците и размесете съставките. Сервирайте ястието топло или със стайна температура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц