Агнешкият джолан се сварява с морков, дафинов лист, сол и се овкусява с черен пипер и чубрица. Патладжаните се режат на тънки филийки (небелени) и се пържат в мазнина до омекване (без брашно). Патладжаните се изцеждат от мазнината и се нареждат в купичка, като се застъпват парчетата отстрани и отдолу. Слагат се 1-2 лъжици от агнешкия джолан и горните краища на патладжаните се прибират един след друг към средата, докато се затвори бохчата. Задържа се с клечка за зъби, над нея се набожда парче тънък кашкавал и най-отгоре - капаче от домат. Обръща се внимателно и долният край се забожда с клечка за зъби. Патладжаните, отново обърнати нагоре, с домата се нареждат в намазана тава и се пекат в предварително загрята фурна до пожълтяване на патладжаните и леко разтичане на кашкавала. Всяка бохча се полива леко с разбит жълтък с брашно и кисело мляко. Запича се още малко. Сервира се в чиния върху листо от зелена салата с гарнитура от варените картофи, моркови и грах.