Борш с бекон
Интересно и апетитно предложение за супичка
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Парчетата зеле се измиват и нарязват на ситно. Картофите и коренът целина се обелват, измиват и режат на кубчета с къдраво ножче. Морковът се остъргва и реже на колелца с къдраво ножче. Доматът се измива, маха се капакът му и се настъргва на ренде. Зрънцата грах и розичките карфиол се измиват много добре. Беконът се реже на кубчета. В тенджера се слагат всички подготвени продукти за супата. Налива се 700 мл вода. Добавя се 1 ч.л. сол, похлупва се и се слага на включен котлон. Вари се на слаб огън. Накрая се отхлупва и се поръсва със ситно стрита, сушена целина. Сервира се топла в дълбоки чинии за супа. Допълнително в каничка за мляко се налива 200 мл течна готварска сметана. Който желае си налива по малко в супата.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп