Боб с пушени гърди



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Фасулът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта водата се изхвърля и се налива нова, пак студена. Фасулът се сварява и се отцежда. Отделно се сваряват пушените гърди, нарязани на кубчета. Отцеждат се и се прибавят към сварения фасул. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маста. В запръжката се добавят счуканият чесън и доматеното пюре, размито в малко вода. Запръжката и фасулът се смесват с пушените гърди. Ястието се слага на котлона да се задуши за 20 минути, като се долива малко от бульона, в който са варени гърдите. Готовото ястие се наръсва със ситно нарязан магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп