Боб с пушени гърди

Боб с пушени гърди Лакомник
Боб с пушени гърди
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г зрял фасул

250 г пушени гърди

150 г стар кромид лук

5 скилидки чесън

1 с.л. мас

20 мл доматено пюре

Начин на приготвянe

Фасулът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта водата се изхвърля и се налива нова, пак студена. Фасулът се сварява и се отцежда. Отделно се сваряват пушените гърди, нарязани на кубчета. Отцеждат се и се прибавят към сварения фасул. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маста. В запръжката се добавят счуканият чесън и доматеното пюре, размито в малко вода. Запръжката и фасулът се смесват с пушените гърди. Ястието се слага на котлона да се задуши за 20 минути, като се долива малко от бульона, в който са варени гърдите. Готовото ястие се наръсва със ситно нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц