Боб с месо по португалски

Невероятен специалитет, с който ще нахраните вкусно близките и гостите си


Приготвяне
2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Накиснете боба за 12 часа. След това го сварете във водата, в която е бил накиснат. Извадете друга тенджера и сварете в нея месните съставки на ястието. След сваряване, нарежете месото на малки парчета, а наденицата на кръгчета. В голяма тенджера, загрейте зехтина и запържете лука, до зачервяване. Към това прибавете боба с половината вода, в която се е варил. След това добавете месото с другата половина вода, в която се е варил. Следващата стъпка – подправете соса и добавете останалите съставки. Всичко трябва да се вари до получаване на кремообразен сос.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп